Blog

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το Track Day

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις Track Day

Η Sp Motorsports είναι δίπλα στον αναβάτη προσφέροντας ανταλλακτικά και αξεσουάρ μοτοσυκλέτας για ασφαλές track day στις Σέρρες, καθώς και υπηρεσίες φύλαξης, μεταφοράς μηχανής, από και προς το αυτοκινητοδρόμιο Σερρών. Επίσης προσφέρουμε ενοικίαση αγωνιστικής μοτοσυκλέτας και τεχνική υποστήριξη στην πίστα.

Το Track Day είναι ο πιο συναρπαστικός, διασκεδαστικός και αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσετε τις ικανότητές σας στην οδήγηση! Θα μάθετε πώς να στρίβετε και να φρενάρετε με πολύ περισσότερη αυτοπεποίθηση και έλεγχο.

Πραγματοποιούνται σε κλειστή διαδρομή (Serres circuit), που σημαίνει ότι μαθαίνετε σε ασφαλές περιβάλλον και σε πραγματικές ταχύτητες. Η εκμάθηση σε μια πίστα σάς επιτρέπει να οδηγείτε ελεύθερα, να συγκεντρώνεστε και να βελτιώνετε το επίπεδο δεξιοτήτων σας χωρίς τους τυπικούς κινδύνους που αντιμετωπίζετε στον δρόμο… λακκούβες, άμμος και κακοτεχνίες.

Μάθετε να οδηγείτε καλύτερα

Ενώ τα μαθήματα σε χώρους στάθμευσης έχουν την τιμητική τους, η οδήγηση με τη μηχανή σας σε μια πίστα θα σας επιτρέψει να εξασκηθείτε στις δεξιότητες οδήγησης σε πραγματικές ταχύτητες – χωρίς τις συνήθεις περισπασμούς που υπάρχουν σε δημόσιους δρόμους (όπως αυτοκίνητα, χαλίκια στον δρόμο, αστυνομικοί κ.λ.π.).

Το Track Day είναι συνήθως τριήμερη εκδήλωση που περιλαμβάνει μαθήματα και επιδείξεις προηγμένης τεχνικής οδήγησης που μπορείτε στη συνέχεια να δοκιμάσετε στην πίστα. Επικοινωνήστε μαζί μας για ενοικίαση αγωνιστικής μοτοσυκλέτας και τεχνική υποστήριξη στην πίστα.

Το γεγονός ότι θα περάσετε από κάθε στροφή της πίστας πολλές φορές την ημέρα θα σας επιτρέψει να τελειοποιήσετε την τεχνική σας χωρίς τις μεταβλητές που αλλάζουν στον δρόμο. Αυτές οι τεχνικές που θα αποκομίσετε μπορούν να μεταφερθούν στην καθημερινή οδήγηση στον δρόμο.

Οι δεξιότητες που συνήθως μαθαίνονται:

  • Τεχνικές αντίληψης
  • Τεχνικές Φρεναρίσματος
  • Μετατόπιση χρονισμού και τεχνικών
  • Ακρίβεια γωνιών
  • Επιλογή γωνιακής γραμμής
  • Τοποθέτηση σώματος

Αγώνας Vs Track Day

Το Track Day ΔΕΝ είναι αγώνας. Πολλοί οδηγοί απαντούν σε μια πρόταση να παρακολουθήσουν ένα Track Day λέγοντας «ναι, αλλά δεν θέλω να αγωνιστώ». Καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται αυτόματα “αγωνιστικά” όταν ακούν “πίστα“.

Αυτός είναι ο λόγος του σημερινού άρθρου. Σκοπός μου είναι να σας ενημερώσω ότι όλοι οι οδηγοί χρειάζονται εκπαίδευση σε πίστα για να γίνουν καλύτεροι και πιο προσεκτικοί αναβάτες.

Αν δεν είναι αγώνας, τότε τι είναι;

Φανταστείτε τον τέλειο δρόμο, αλλά χωρίς κίνηση… και από το αντίθετο ρεύμα, άμμο, χαλίκια, προστατευτικά κιγκλιδώματα ή άτομα με μεγάλα τζιπ που προσπαθούν να ρυθμίσουν το GPS τους ενώ μιλούν και στέλνουν μηνύματα στα τηλέφωνά τους. Τώρα, νομίζω, καταλαβαίνετε τι είναι το track day. Και δεν ανέφερα κανένα όριο ταχύτητας!

Έτσι είναι η οδήγηση σε μια πίστα… δεν είναι μόνο ένα ασφαλέστερο μέρος για οδήγηση, αλλά μπορείτε επίσης να πάτε όσο γρήγορα θέλετε χωρίς τον κίνδυνο να σας γράψουν για υπέρβασης ταχύτητας.

Όχι μόνο είναι διασκεδαστικό το τριήμερο track day, αλλά είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας. Τα περισσότερα track day προσφέρουν κάποιες οδηγίες, με χρόνο για σεμινάριο σωστής τοποθέτησης σώματος. Μπορείτε επίσης να κάνετε προπόνηση εντός πίστας και να εξασκηθείτε σε αυτό που έχετε μάθει στην πίστα.

Η ομορφιά της οδήγησης σε μια πίστα είναι ότι επισκέπτεστε κάθε στροφή πολλές φορές, ώστε να μπορείτε να τελειοποιήσετε κάθε κλήση καθώς περνά η μέρα. Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε τα όρια της μηχανής σας, τα ελαστικά και τις δυνατότητές σας και εδώ χρειάζεστε τη δική μας συνδρομή για τεχνική υποστήριξη αγωνιζόμενων και μη, σε οποιαδήποτε πίστα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Δεν είναι θέμα ταχύτητας!

Ναι, μιλάμε για οδήγηση σε μια πίστα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχετε την πιο γρήγορη μοτοσυκλέτα ή ακόμα και ότι πρέπει να πάτε πολύ πιο γρήγορα από ό,τι κάνετε ήδη στο δρόμο (στις ομάδες αρχαρίων). Αυτή είναι η ομορφιά του track day σε αντίθεση με ένα ανταγωνιστικό αγωνιστικό περιβάλλον.

Το track day και το racing έχουν δύο εντελώς διαφορετικούς σκοπούς. Τόσο το track day όσο και οι αγώνες σάς επιτρέπουν να πάτε όσο γρήγορα τολμάτε, αλλά το track day σάς επιτρέπει να πηγαίνετε όσο γρήγορα θέλετε χωρίς την πίεση να κερδίσετε έναν διαγωνισμό. Όταν αγωνίζεσαι, ρισκάρεις πολύ περισσότερο γιατί στόχος σου είναι να προσπαθήσεις να νικήσεις τον συναθλητή σου.

Ποιος είναι ο στόχος του Track Day;

Λοιπόν, ποιο ακριβώς είναι το νόημα να κάνεις track day τότε; Είναι ένα ασφαλέστερο μέρος για να διασκεδάσετε! Χωρίς κινδύνους στην επιφάνεια ή εμπόδια στον δρόμο. Υπάρχει πάντα ένα ασθενοφόρο μόλις λίγα δευτερόλεπτα μακριά, η πίστα είναι το ασφαλέστερο μέρος για οδήγηση, ειδικά αν θέλετε να οδηγείτε γρήγορα ή να δοκιμάσετε μετά από το service μοτοσυκλέτας τις δυνατότητές της.

Επίσης, είναι να ασφαλέστερο μέρος για να μάθετε! Θα είστε σε θέση να επικεντρωθείτε στην τελειοποίηση των δεξιοτήτων στις στροφές και στο φρενάρισμα οδηγώντας τις ίδιες στροφές ξανά και ξανά.

Γνωρίζετε ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα! Συναναστρέφεστε με ομοϊδεάτες μοτοσικλετιστές. Οι περισσότεροι νέοι αναβάτες της πίστας εμφανίζονται για την πρώτη τους μέρα νευρικοί και φοβισμένοι, μόνο για να βρουν μια φιλική ομάδα συναδέλφων αναβατών πρόθυμοι να σας βοηθήσουν να μάθετε τα βασικά.

Στην Sp Motorsports θα βρείτε αξεσουάρ μοτοσυκλέτας για κάθε μοντέλο, καθώς και ανταλλακτικά μοτοσυκλέτας όπως λιπαντικά, ελαστικά και φίλτρα για τη σωστή λειτουργία της. Εμπιστευτείτε την επιχείρησή μας για επισκευή και προετοιμασία της μοτοσυκλέτας για την πίστα στις Σέρρες και την ευρύτερη περιοχή.

Επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας ή καλέστε μας στα τηλέφωνα:

Δείτε περισσότερα  για ανταλλακτικά – αξεσουάρ μοτοσυκλέτας:

Related Posts